Hjem> Nyheder> EU og Serbien underskriver lithiumbatteriaftale

EU og Serbien underskriver lithiumbatteriaftale

September 18, 2024
EU og Serbien underskrev et aftalememorandum om at uddybe udbuddet af råmaterialer, styrke Lithium -batteriproduktionskæden og fremme udviklingen af ​​den elektriske køretøjsindustri på det vigtigste topmateriale i råmaterialer, der blev afholdt i Beograd for nylig, rapporterede Xinhua. Den tyske kansler Olaf Scholz og den serbiske præsident Aleksandar Vucic deltog i fællesskab i underskrivelsesceremonien for Memorandum of Understanding.
På en efterfølgende pressekonference understregede Scholz, at Jadar Lithium Mine -projektet, der er blevet drevet og administreret af minedriften Rio Tinto siden 2001, vil være af uvurderlig værdi for Serbiens økonomiske vækst og jobskabelse og vil blive udviklet i streng overholdelse af Internationale miljøstandarder. Han bemærkede, at Serbien, som en vigtig partner i Europa, spiller en nøglerolle i at fremme energiovergangen i Europa.
Rio Tintos Jadar Lithium Project, der ligger nær Loznica i Serbien, planlægger at producere omkring 58.000 ton lithiumcarbonat i 2029. Jadar Lithium Mine -projektet blev suspenderet af den serbiske regering i 2022 på grund af miljøstvister, men landets domstole har for nylig genoprettet sit minedrift tilladelse.
På samme tid har Serbien også underskrevet et hensigtsmæssigt brev med repræsentanter for Den Europæiske Union om at bygge en værdikæde til elektriske køretøjer. Europa -Kommissionens administrerende vicepræsident Maros Sefjovic sagde, at Serbien forventes at blive en kerneknudepunkt i den europæiske strategiske værdikæde, hvilket i høj grad vil bidrage til økonomisk velstand og jobvækst i landet. Især fremhævede han Lithiums centrale rolle i at drive den grønne overgang og forudsagde en betydelig stigning i investeringerne i lithiumressourcer i Europa.
"Dette er et vendepunkt og en større ændring for os," sagde hr. Vucic. "Vi tager et stort skridt ind i fremtiden." Han påpegede, at Serbiens lithiumressourceeksport på trods af den stærke interesse fra kinesiske producenter vil prioritere for at imødekomme behovene hos europæiske partnere.
Separat sagde Vucic i et interview med medierne forud for Beograd -topmødet, at landets relevante virksomheder er i samtaler med en række europæiske bilproducenter, herunder Mercedes, Volkswagen og Strangis. For Battery Energy Storage System er det en rentabel nyhed med LifePO4 -batterimarkedet.
Tyskland, som leder af den europæiske bilproduktionsindustri, søger aktivt stabil adgang til lithiumressourcer for lokale elektriske køretøjsproducenter. I de senere år er transformationen af ​​bilindustrien til en grøn og bæredygtig produktionsmodel blevet mere og mere presserende, og sikkerheden ved lithiumforsyning er blevet et centralt spørgsmål. I betragtning af Kinas dominerende position i den globale lithium-ion-batteriforsyningskæde, øger EU bestræbelserne på at reducere sin afhængighed af lithiumimport til Kina for at sikre en diversificeret og modstandsdygtig forsyningskæde.
Kontakt os

Author:

Mr. 谭家乐

Phone/WhatsApp:

8613535887195

Populære produkter
You may also like
Related Categories

Email til denne leverandør

Emne:
E-mail:
Besked:

Your message must be betwwen 20-8000 characters

Liste over relaterede produkter
Contacts:Mr. 谭家乐
  • E-mail:tanjiale1997@outlook.com
  • Adresse:禅城区张槎街道季华一路21号三座十二层1号, 佛山, 广东 China
Contacts:

Copyright © 2024 Foshan Keylewatt Technology Co., LTD Alle rettigheder forbeholdes.

Vi kontakter dig øjeblikkeligt

Udfyld mere information, så det kan komme i kontakt med dig hurtigere

Beskyttelseserklæring: Dit privatliv er meget vigtigt for os. Vores virksomhed lover ikke at videregive dine personlige oplysninger til ethvert udstrækning uden dine eksplicitte tilladelser.

Sende